BEMUTATKOZÁS

Óvodánk Debrecen-Bánk erdős részén található. 2013-ban alapította a Debrecen-Bánki Református Egyházközség, melyet a Református Egyház üzemeltet.

Keresztyén pedagógiánk alapelvein keresztül olyan óvoda vagyunk, amelyben legfontosabb értékként jelenik meg a keresztyén hit, szeretet, elkötelezettség, megbízhatóság és az igényes, minőségi munkára való törekvés.

Családias ellátást, légkört biztosítunk (max. 25 fős vegyes korosztályú csoportunkban), ami lehetőséget ad arra, hogy minden egyes gyermekkel egyéni fejlettségi szintjének megfelelően foglalkozhassunk, megadva a gyermek számára az egyéni fejlődést és a sikerélményt, a szülőkkel szorosan együttműködve. Így nyugodt szívvel engedhetjük el őket az iskolába. 

Csoportszobánk barátságos, játéktárunk színes, kézműves tevékenységeinkhez felkínált lehetőségek sokoldalúak. Hatalmas, célzottan a korosztály számára készített játékokkal felszerelt udvarunkon, illetve tornaszobánkban a gyerekeknek lehetőségük van a mindnapos tornaórára, mozgásra. Óvodánkban egyik legkedveltebb tevékenység a gyerekek számára a lovaglás, gyógy-lovaglás. Fontos számunkra a mindennapos imádság, mese, vers, éneklés, környezettudatosságra való nevelés, az egészséges életmód szokásainak kialakítása és természetesen a JÁTÉK.

Óvodánkban szakképzett, gyermekközpontú pedagógusok dolgoznak, akik kellő odafigyeléssel végzik munkájukat.

 

„Úgy szeretünk, ahogy Isten szeret minket!” 

 

 • Feltételnélküli szeretet
 • Megbocsátásra való képesség
 • Irgalmasságra és őszinteségre való nevelés
 • Alázat, tisztelet, becsület
 • Egyik legfontosabb értékként jelenik meg a keresztyén hit, szeretet, elkötelezettség
 • A növény és állatvilág megismertetése, megszerettetése
 • Környezettudatosságra nevelés, a természettel való szoros együttlét megtapasztalása
 • Óvodánk egyedülálló udvara, kertje, háziállataink (lovak, tyúkok, kacsák, rackák, nyulak! őzike! rendszeres gondozása
 • lovaglás
 • „Én is a természet része vagyok!” élmény átélése
 • Egészséges életmód kialakítása játékkal, élményekben gazdag programok segítségével
 • Hagyományápolás: disznótorok rendezése, folklór napok…

  PEDAGÓGUSAINK

  Bakóczy Andrásné Ottó Éva

  intézményvezető

  1970.január 5-én születtem Debrecenben. Férjezett vagyok,1 lány és 1 fiú édesanyja.
  Tanulmányaimat 1988-1991-ig Hajdúböszörményben az Óvóképző Főiskolán, ahol óvodapedagógusi diplomát szereztem.
  2002-2004 között szakvizsgáztam, Gyermek -, ifjúság- és családvédelem pedagógiája kiemelt tanulmányterületen.
  2013. szeptemberétől a Debrecen-Bánki Református Óvodában óvodapedagógusként, majd 2014-ben a Közoktatás Vezetői diploma megszerzése után intézményvezetőként is dolgozom.
  Hiszem, hogy az emberi kapcsolatokban a szeretet, a bizalom, a türelem és szelídség, amely értékeket képvisel, ennek függvényében igyekszem nevelgetni a jövő nemzedékét.

  Bontosné Medgyesi Annamária

  óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus

  1976. február26-án születtem Berettyóújfaluban. Férjezett vagyok,1 gyermek édesanyja. 
  Iskolai végzettségemet tekintve: 
  2000-2003-ig a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskola Karán- óvodapedagógusi diplomát szereztem. 
  2008-2010-ig, Differenciáló fejlesztőpedagógiai ismeretek- kiemelt tanulmányterületen- szakvizsgáztam. 2013. szeptemberétől a Debrecen-Bánki Református Óvodában dolgozok,mint óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus. Fontos számomra a keresztyén értékrend,mely úgy vélem,az alapja a helyes gyermeknevelésnek. Igyekszem elfogadni minden gyermeket olyannak amilyen,és maximálisan alkalmazom az egyéni bánásmódot. Közel áll hozzám a gyermekek képességfejlesztése.

  Radáné Tóth Zsuzsanna Andrea<br />

  dajka néni

  1986.03.26-án születtem Debrecenben. Férjezett vagyok. 
  Iskolai végzettségemet tekintve női ruha készítő és dajka képesítésem van. 2013 szeptemberétől az Erdei Manó Csoport dajka nénije vagyok. Nagyon szeretem a gyerekeket, igyekszem tehetségem szerint a legjobban gondoskodni róluk. Szeretem a szép, dekoratív dolgokat, próbálok elsajátítani minél több kézműves technikát, melyre az óvodás gyerekeket is jó szívvel megtanítom, a dekorálásban szívesen segítek.

  Szimáné Dutkievicz Henriett

  óvodapedagógus és fejlesztőpedagógus

  1972 augusztus 3-án születtem Sátoraljaújhelyen. Férjezett vagyok, egy fiúgyermek édesanyja. 1992-95-ig szereztem óvodapedagógusi diplomát a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. 2008-2010-ig szakvizsgáztam differenciált fejlesztő pedagógiai ismeretek kiemelt tanulmány területen. 2014-ben szakmai tevékenységemről portfóliót készítettem. 2014 szeptemberétől a Debrecen-Bánki Református Óvodában óvoda pedagógusként és fejlesztő pedagógusként dolgozom. Meggyőződésem, hogy „minden gyermek képességét egyformán elő kell segíteni”. Ehhez szeretnék nyugodt, derűs, szerető, megértő és elfogadó környezetet biztosítani óvodásaim számára. Tudom, hogy az igaz érzelmeket minden gyermek megérzi. „Szeret, mert szeretik”. 

  Berettyán-Csorba Mónika

  óvodapedagógus

  1985. december 18-án születtem Debrecenben. Férjezett vagyok, egy kislány édesanyja.
  2007-ben szereztem óvodapedagógusi diplomámat a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Pedagógiai Főiskolai Karán.  Azóta „óvónéniként” tevékenykedek.
  2020. novemberétől dolgozom a Debrecen-Bánki Református Óvoda Erdei Huncutkák csoportjában.
  Ú
  gy gondolom, hogy minden gyermekhez van egy kulcs, amit meg kell megtalálni! Ezért munkám során nagy hangsúlyt fektetek az egyéni bánásmódra, a differenciálásra és az érzelmi biztonság megteremtésére. Hiszek a szavak és a szeretet erejében!

  Nagy Mária

  dajka néni

  Nagy Mária vagyok, Marika néni. 1966.03.04-én születtem Szamosdarán. Szatmárnémetiben nevelkedtem, ott végeztem tanulmányaimat is. 1989-ben házasságot kötöttem Nagy Gábor Andrással és azóta Debrecenben élek. Három gyermekünk van, a legkisebb a Bánki Református Iskola tanulója. 

  Nagyon szeretem a gyerekeket, azért is választottam ezt a munkát.

  „Ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé.”

  ELÉRHETŐSÉGEK

  Az óvoda címe:
  4002 Debrecen,
  Külső Diószegi út 176. sz

  Telefonszám:
   +3620/3140510

  Gyülekezeti Számlaszám:

  CIB Bank 11100609-19851330-36000001 (Adományaikat köszönjük!)

  LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

  ÉLETKÉPEK